tiistai 25. lokakuuta 2011

Neuvolakortin kannet

Olen huomannut, että äitiyden myötä (jota tällä hetkellä on takana noin 4,5 kuukautta) kiinnostus ompeluun, neulomiseen ja kaikenlaiseen värkkäilyyn on lisääntynyt huimasti! Hyvällä tahdollakaan minua ei voi sanoa käsityöihmiseksi, etenkään tekstiilien suhteen, sillä päällimmäiset muistot käsitöistä ovat peruskouluajoilta valtavat lankaröykkiötakut ompelukoneella ommellessa ja hiestä nihkeät neulepuikot, joissa villasukan alku nitisee tuskissaan (yleensä kaikista neuletöitteni aluista muodostui lopulta peitto barbeille).

Törmäsin netissä neuvolakortin kansien ohjeeseen ja päätin, että tällaiset täytyy saada! Ohje vaikutti niin selkeältä, että jopa minä ja ompelukoneeni saattaisimme selvitä tästä. Tilasin Nappikauppa Punahilkasta muutamia japanilaisia zakka-kankaita ja lopulta päädyin tekemään kannet kivan raikkaasta omenakuvioisesta kankaasta. Päätin, että tällä kerralla en yritä oikoa yhtään vaan mittaan tarkasti ennen kuin leikkaan, käytän nuppineuloja ja silitysrautaa enkä yritä olla näppärämpi kuin olenkaan. Voin sanoa, että kannatti! Yhteistyö ompelukoneeni kanssa sujui kitkattomasti eikä kyyneleitä tai verta tarvinnut vuodattaa. Väitän, että nämä kannet ovat onnistunein ompelukseni ikinä! Itse olen siis erittäin tyytyväinen. Jopa niin tyytyväinen, että harkitsen tekeväni tällaiset ystävälleni vauvalahjaksi.


Neuvolakortin kannet


Neuvolakortin kannet sisältä


Kansien sisään mahtuu näppärästi neuvolakortti, Kela-kortti sekä muita tärkeitä lippusia ja lappusia. Vasemmalla on yksi iso tasku (josta kuvassa pilkistää neuvolakortti) ja oikealla yksi iso ja kaksi pienempää. Pienistä taskuista ylempi on mitoitettu juuri Kela-kortille sopivaksi.
  

2 kommenttia:

  1. On kyllä makee! Menikö kauan värkätessä ja oliko vaikeaa? Kangaskin on ihana, toivottavasti taidonnäytteitäsi ompelusta saadaan vielä lisää :)

    VastaaPoista
  2. Ainakin paljon kivemmat kuin ne aiemmat muoviset, pankin logoilla koristellut läpyskät. Ei ollut kyllä edes vaikea tehdä ja aika pikaisesti tuli valmistakin. Maltoin silittää käännökset ja käyttää nuppineuloja niin ei se ompelu ollut ollenkaan niin hankalaa kuin yleensä! :D

    VastaaPoista