tiistai 25. lokakuuta 2011

Neuvolakortin kannet

Olen huomannut, että äitiyden myötä (jota tällä hetkellä on takana noin 4,5 kuukautta) kiinnostus ompeluun, neulomiseen ja kaikenlaiseen värkkäilyyn on lisääntynyt huimasti! Hyvällä tahdollakaan minua ei voi sanoa käsityöihmiseksi, etenkään tekstiilien suhteen, sillä päällimmäiset muistot käsitöistä ovat peruskouluajoilta valtavat lankaröykkiötakut ompelukoneella ommellessa ja hiestä nihkeät neulepuikot, joissa villasukan alku nitisee tuskissaan (yleensä kaikista neuletöitteni aluista muodostui lopulta peitto barbeille).

Törmäsin netissä neuvolakortin kansien ohjeeseen ja päätin, että tällaiset täytyy saada! Ohje vaikutti niin selkeältä, että jopa minä ja ompelukoneeni saattaisimme selvitä tästä. Tilasin Nappikauppa Punahilkasta muutamia japanilaisia zakka-kankaita ja lopulta päädyin tekemään kannet kivan raikkaasta omenakuvioisesta kankaasta. Päätin, että tällä kerralla en yritä oikoa yhtään vaan mittaan tarkasti ennen kuin leikkaan, käytän nuppineuloja ja silitysrautaa enkä yritä olla näppärämpi kuin olenkaan. Voin sanoa, että kannatti! Yhteistyö ompelukoneeni kanssa sujui kitkattomasti eikä kyyneleitä tai verta tarvinnut vuodattaa. Väitän, että nämä kannet ovat onnistunein ompelukseni ikinä! Itse olen siis erittäin tyytyväinen. Jopa niin tyytyväinen, että harkitsen tekeväni tällaiset ystävälleni vauvalahjaksi.


Neuvolakortin kannet


Neuvolakortin kannet sisältä


Kansien sisään mahtuu näppärästi neuvolakortti, Kela-kortti sekä muita tärkeitä lippusia ja lappusia. Vasemmalla on yksi iso tasku (josta kuvassa pilkistää neuvolakortti) ja oikealla yksi iso ja kaksi pienempää. Pienistä taskuista ylempi on mitoitettu juuri Kela-kortille sopivaksi.
  

lauantai 22. lokakuuta 2011

Muffinssi

Innostus askarteluun on kova, mutta valitettavasti siihen käytettävä aika vähissä. Ehdin kuitenkin tässä yhtenä päivänä tekemään kortin. Tarvitsin ystävälle onnittelukortin syntymäpäivän johdosta ja päätin käyttää Dovecraftin Tea House-sarjan papereita ja chipboard-kuvioita (onko näille jokin suomenkielinen nimi?), jotka ovat lojuneet jo jonkin aikaa askartelulaatikossani. Kuviot ovat mielestäni ihania, mutta en ole jotenkin osannut käyttää niitä mihinkään. Nytkin tuijottelin erilaisia muffinsseja ja teepannuja ties kuinka pitkään ja sovittelin niitä erilaisiin papereihin. Lopulta päädyin melko simppeliin lopputulokseen. 


Värien ja kuvioiden "mätsäys" ei ole vahvimpia puoliani ja tuntuikin, etten millään löytänyt korttiin sopivaa nappia/nauhaa/kukkaa ja päätinkin, että luotan tällä kerralla täysin saman sarjan papereihin ja koristeisiin. Joitakin taustapaperissa olevia pikkumuffinsseja koristelin kimalteella. Itse olen lopputulokseen kyllä tyytyväinen ja toivottavasti kortin saajakin tykkäsi!

Mietin, että tuollaiset melko hempeän väriset koristeet (kuvassa ehkä paketin kirkkaimman värinen muffinssi) voisivat näyttää aika kivalta myös mustaa vasten. Aion kyllä kokeilla kunhan ehdin! :)

P.S. Tilasin Paperikeijusta Doodle Factoryn aivan ihanan leimasinsetin! En malta odottaa, että paketti saapuisi ja pääsisin leimailemaan!




maanantai 10. lokakuuta 2011

Ensimmäiset kortit

Pitäähän sitä nyt päästä heti lisäilemään kuviakin. Tässä postauksessa ei ole juuri sensuuria harrastettu, kaikki julki vaan! Kuvista voi siis bongata oikein viehkeitä liimatahroja, räjähtäneitä pearl maker-helmiä ja muita tuhruja. Kuvat on räpsitty pikaisesti eikä kamerakaan nähtävästi anna virheitä anteeksi. Jatkossa täytyykin olla huolellisempi kuvia räpsiessä (tai ehkäpä jo kortteja tehdessä). Tämä kerta annettakoon kuitenkin minulle anteeksi.


 Hääkortti ystäväpariskunnalle


 Kutsu kastejuhlaan

Onnentoivotukset uuteen kotiin

 Synttärikortti

 Synttärikortti sisältä


Loput kortit ovatkin sitten onnittelukortteja, joissa ei vielä sen kummempia tekstejä ole.





sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Ta-daa!

Tässä se nyt on, pitkällisen harkinnan ja pohdinnan tulos, Askartelumania-blogi! Melko pitkään olen kolunnut läpi muiden askartelijoiden blogeja ihastellen mitä upeimpia tuotoksia, ja nyt viimein uskaltauduin itsekin tänne bloginpitäjien jännittävään maailmaan. Blogi hakee varmasti vielä jonkin aikaa muotoaan, mutta toimikoon näin aluksi ainakin tuotoksieni "tallennus-" ja esittelypaikkana. Pääosassa on kaikenlainen korttiaskartelu.

Askartelusta olen pitänyt aina vaikka en siinä luonnonlahjakkuus olekaan. Liima tuppaa sotkemaan paperit ja kartongit eikä tahmaisilta sormenjäljiltäkään vältytä. Usein edetään yrityksen ja erehdyksen kautta. Uutta intoa askarteluun näin aikuisiällä sain kun ryhdyin seuraamaan ystäväni askarteluaiheista blogia. Tähän mennessä on puuhailuni askartelun parissa ollut paljolti erilaisten askartelutarvikkeiden haalimista. Ihan uskomatonta miten paljon kaikkea ihanaa (ja ehdottoman tarpeellista) löytyykään! Nyt olisi vuorossa kaikkien näiden hankintojen käytön opettelu ja testaus.

Blogini päätarkoitus ei ole haalia suurta lukijakuntaa, mutta toivotan jokaisen blogiini eksyvän lukijan lämpimästi tervetulleeksi! Jätähän jonkinlainen merkki itsestäsi!

Adjöö ensi kertaan!